Malins Marine Service Co., Ltd.
Malins Marine Service Co., Ltd.
Новини
Продукти

Какви са комуникационните изисквания за GMDSS?

TheGMDSSе международно призната система за безопасност при бедствие и радиокомуникации, която съществува от няколко десетилетия. GMDSS е автоматизирана система кораб-брег и кораб-кораб, използваща сателити и/или наземни радиосистеми с технология за цифрово избирателно повикване. Тези системи осигуряват информационни и комуникационни системи за безопасност на човешкия живот, които информират корабите за навигационни опасности и метеорологични условия и позволяват повиквания за помощ с подходящо местоположение и идентификационна информация с натискането на един бутон. TheGMDSSе упълномощен за международни кораби от Международната морска организация (IMO) Конвенция за безопасност на живота на море (SOLAS), 1974 г., изменена през 1988 г., и носи силата на международен договор. Процедурите, регулиращи използването, се съдържат в препоръките на Международния съюз по телекомуникации и в Международния правилник за радиото и имат силата на международен договор.


Има ли оборудване, което е общо за всички GMDSS кораби?

Като цяло всичкиGMDSSкорабите трябва да носят 406 MHz EPIRB, VHF радио, способно да предава и приема DSC и радиотелефония, NAVTEX приемник, SART, системи за резервно захранване, за да се даде възможност за аварийни комуникации при прекъсване на основното захранване и двупосочни VHF преносими радиостанции.


Следващия :

-

Свързани новини
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept